30-09-2018 Knokke - Waregem 2

     3                     1

Voor onze eerste match in vijfde had ik toch een zwaardere tegenstand verwacht. Vier spelers zonder rating ( alhoewel dit tegenwoordig relatief is! ) want Philippe op bord 1 met wit verloor!

Hugo op bord 2 met zwart won zijn partij alsook JP met wit op bord 3. 

En dan onze Marc, nieuwkomer in de ploeg, welkom Marc, zorgde voor zijn intrede al voor het volle punt op bord 4 met zwart. Proficiat! 👍

De volgende ronde is al op 7 oktober in Roeselare. 

Dezutter Johan
Interclubverabtwoordelijke

07-10-2018 Roeselare 2 - Knokke

    1                         3

Ietes zwaardere tegenstand dan tegen Waregem maar dit liet ons team niet aan hun hart komen, Phillippe won op zijn bekende   taktische wijze zijn partij met zwart op bord1 ,terwijl Piet zijn tegenstrever in het eindspel versloeg op bord 2 met wit. 

Op bord 3 wachtte John tevergeefs op zijn tegenstrever maar die kwam niet opdagen😕..0-3 voor Knokke...

Het kon 0-4 geworden zijn maar Hugo liet zich met wit op bord 4  verrassen door zijn jeugdige speler en blunderde een stuk weg. 

We winnen nog met 1-3 

Dikke proficiat team!!☺

Ronde 3 op 28 oktober tegen KBSK 6.

Dezutter Johan
Interclubverantwoordelijke

28-10-2018 KBSK 6 - Knokke

R3 ---28/10 2018

 0,5                 3,5
 
  De ploeg van Brugge was versterkt op bord 1 , met zwart op bord 1 had ik weinig moeite om de stelling gelijk te krijgen, wit verkreeg zijn normaal initiatief maar na correcte verdediging stelde mijn tegenstrever remise voor. Op de andere borden stonden we goed dus oké .0,5-0,5

Onze Peter speelde deze keer ook mee op bord 2 en offerde al een stuk voor twee pionnen zodat de zwarte koningsstelling opengereten werd. Na een paar krachtige aanvalszetten moest zwart het voor bekeken houden. 0,5-1,5

Ondertussen won Philippe met zwart op bord 3 ook zijn partij in zwierende aanvalsstijl!! 0,5-2,5

JP op bord 4  had het aanvankelijk niet gemakkelijk tegen zijn vrouwelijke tegenstandster, hij herpakte zich en kon dan toch nog met zijn wit leger een toreneindspel met twee pluspionnen tot winst brengen. 0,5-3,5

Hartelijk gefeliciteerd mannen!! We staan op de eerste plaats maar moeten geconcentreerd blijven. 

Volgende ronde op 18 november tege´Izegem 2 in Scharpoord.

Dezutter Johan 
Interclubverantwoordelijke

18-11-2018 Knokke - Izegem 2

R4 18 november 2018

Knokke 1     Izegem 2 

 

 Op bord 1 en 2 hadden Philippe en ikzelf af te rekenen met respectievelijk een Romeen en Pool die sterk uit de hoek kwamen. Na een voordelige stelling die voor mij, met wit, uit de opening kwam ,kon ik ze niet verzilveren, zwart vond op alle dreigingen een antwoord. Remise werd dan in een dameeindspel overeengekomen. 

Philippe op bord 2 met zwart stond aktief in de aanval maar ook zijn tegenstrever conterde hard terug , hier ook remise. 

Piet had op bord 3 met wit niet veel moeite om zijn tegenstrever eronder te krijgen en won al vlug een stuk ..

 Onze Marc liet zich niet verleiden door het vrouwelijk schoon en speelde zeer sterk op bord 4 met zwart. Na een niet te stoppen aanval gaf wit op. Dikke proficiat Marc! 

we staan nu op een comfortabele eerste plaats met twee matchpunten voor en 5,5 bordpunten voor op de tweede.

De volgende ronde op 2 december in Aalter.
Dezutter Johan.
Interclubverantwoordelijke.

 

02-12-2018 Aalter 3 - Knokke

R5   2december 2018

Aalter 3     Knokke 1
   0,5                 3,5

Vroeg in de morgen kreeg ik een telefoontje van de verantwoordelijke voor de interclub Aalter dat hun speler op bord 1 niet zou starten, forfait,   nooit niet fijn maar het was overmacht, met alle begrip. 

Piet speelde op bord 3 met zwart wellicht de kortste partij van zijn leven, na 8 zetten blunderde zijn tegenstrever een stuk weg waardoor gans de witte stelling ineen klapte. 2-0 voor Knokke. 

Onze nieuwkomer in het team, Dante Salazar speelde ,op bord 4, wat onwennig in het middenspel maar kon toch de winst met zijn witte leger naar zich toetrekken.Proficiat Dante! Doe zo voort.

Philippe op bord 2 met wit. moest het opnemen tegen een vijftienjarige sterke speler die zich ondanks zijn lagere rating van zijn beste kant liet zien. wit stond ietjes beter maar  de partij werd remise overeengekomen. 

Proficiat aan al de teamleden!!

We blijven voorlopig sterk in het zadel op eerste plaats. Volgende ronde in Knokke op 3 februari 2019. 

Dezutter Johan
Interclubverantwoordelijke.

03-02-2019 Knokke - KOSK 5


 3,5                 0,5

   Nog altijd op de eerste plaats maar een gemotiveerde Oostendse ploeg zou het ons niet gemakkelijk maken! 

Dat onder vond ik op bord 1 met wit, zwart zette een solide verdediging op en had het loperpaar, als compensatie had ik wat druk op de c-lijn maar blijkbaar niet voldoende, na 17zetten werd remise overeengekomen. 

Philippe speelde met zwart , op bord 2,een mooie aanvalspartij , stond al van in de opening aktief en maakte het ook af! Proficiat!

Ondertussen stond Piet met zijn witte leger , op bord 3,een kwaliteit voor.De zwarte pionnen waren te zwak en vielen ....2,5- 0,5 voor Knokke. 

Marc verraste iedereen, op bord 4  door in een min of meer gelijke stelling twee pionnen te winnen en door te sturen tot de winst!! Dikke proficiat .....We winnen met 3,5-0,5.....

Volgende ronde op 10 februari in Brugge tegen KBSK 7   

Dezutter Johan
Interclubverantwoordelijke.

10-02-2019 KBSK 7 - Knokke


   1                     3 

 

 Een gemotiveerde jeugdploeg stond ons op te wachten! Na een uurtje kon ons vierde bord, Salazar Dante met wit , het jonge geweld niet meer aan en verloor zijn kwaliteit en de partij.
1-0 voor Brugge.

Op bord 3 speelde onze tornooileider,John Hoorne, voor de gelegenheid nog eens mee . De partij ging aanvankelijk gelijk op maar al snel werden de witte pionnen in het toreneindspel zo zwak dat John met zijn zwart leger gemakkelijk een winststelling bereikte.wit gaf  op. 1-1.

Op bord 2 stond Philippe met wit in de opening ietjes minder. Zwart overschatte zijn stelling en speelde te agressief waardoor wit een niet te stuiten koningsaanval begon
1-2!

Met een half puntje hadden we dus genoeg voor de winst. Mijn parij met zwart op bord 1 stond zeer gunstig . Ik stelde remise voor in het belang van de ploeg maar wit speelde gewoon voort. Toen maakte ik na een 90minuuten korte metten van de witte stelling. 
We winnen met 1-3!! En blijven stevig in het zadel op de eerste plaats.Dikke proficiat gasten!!

Volgende ronde zijn we Bye .We spelen de negende ronde op 17maart in Gent. 

Dezutter Johan
Interclubverantwoordelijke.

24-02-2019 Knokke Bye

 

17-03-2019 KGSRL 9 - Knokke

           0                     4

Na talrijke omleidingen kwamen we rond 14 u aan op onze Gentse bestemming. 
JP kwam een 10 tal minuutjes te laat maar behaalde snel met wit op bord 4 de overwinning.

Onze Philippe speelde op bord 2 met zwart een bijna blitzpartij, zijn tegenstrever liet zich meeslepen in het vlugge spel en blunderde een vol stuk weg! Proficiat Philippe maar de volgende keer wat trager spelen he!😠
  0-2 voor Knokke.

Op bord 3 voerde Piet met wit zijn leger al gauw naar de winst door 
 kwaliteitswinst.
0-3 

Mijn tegenstrever verloor in de opening op bord 1 met wit zijn d4 pion maar speelde nog een sterke partij totdat mat ondekbaar werd. 
We winnen met 0-4

De volgende ronde in Scharpoord op 31 maart tegen Ieper 3.

Dezutter Johan
Interclubverantwoordelijke

31-03-2019 Knokke - KISK 3

R10  31 maart 2019


Knokke 1     Ieper 3 
      2,5               1,5

Het moment van de waarheid was aangebroken en het was alles of niets , bij verlies zouden we de kampioenstitel wellicht niet meer halen, een gelijk spel zou nog net gaan, maar het werd een zegeronde voor onze ploeg. Ieper had ook ambitie om te promoveren , het zou dus een finalmatch worden . 

Met wit op bord 1 stond ik tegenover een 27jarige gemotiveerde speler. De partij ging deze keer in de Engelse opening gelijkmatig op . Zwart liet geen steek vallen en pareerde alle dreigingen.Een toreneindspel met licht voordeel voor mij kwam op het bord maar er was geen doorkomen aan! Zwart stelde remise voor die ik wijselijk aanvaarde , ons tweede en derde bord stond aan de winnende hand dus remise . 0,5-0,5☺

Phippe op bord 2 , met zwart, liet zich terug van zijn beste kant zien. Wit koos voor tegengestelde rokade  en er brande een hevige strijd los die onze takticus een stuk opleverde waarna witte koning zijn hoofd neerliet.😑 1,5-0,5 in ons voordeel. 

Met nog een half puntje zouden we veilig staan maar Piet voerde de witte stukken met uitterste nauwkeurigheid aan en bestookte de verzwakte zwarte pionnenstelling met winst van drie pionnen . Zijn  tegenstrever vocht nog een tijd lang door maar tevergeefs. 2,5-1,5 in ons voordeel!!☺.
 
Jean- Pierre speelde op het vierde bord met de zwarte stukken een gelijkopgaande opening maar misrekende zich in het pionneneindspel 😕...Hij haalde nog alles uit de kast om de stelling remise te krijgen maar wit handelde alles technisch perfect af . Spijtig JP maar we winnen  met 2,5-1,5 onze twee matchpunten en kunnen niet meer ingehaald worden!!!

Bedankt voor de talrijke supporters tijdens onze match!😃

Laatste ronde na Paasvakantie op 28 april tegen Bredene in Bredene.

Dezutter Johan 
Interclubverantwoordelijke

28-04-2019 Bredene 2 - Knokke

R11  28 april 2019


Bredene 2      Knokke 1
   1                        3

  We hadden de titel al binnen maar kwamen toch met volle goesting schaken in Bredene☺

Mijn partij met zwart op bord 1  ging nogal vlotjes, ietjes te vlotjes , nam teveel risico's en moest een pion prijsgeven 😕...Mijn stukken stonden wel actiever, ik stelde remise voor die mijn  tegenstrever aanvaarde. 

Ondertussen stond Philippe , op bord 3 met zwart ,twee gezonde pionnen voor en handelde de stelling in zijn voordeel op taktische wijze af . 0,5-1,5 in ons voordeel.

Op bord 4 zat onze Piet aan de witte stukken, hij stond twee pionnen voor maar door een verkeerde ruil kon zwart alles blokkeren. Wit vond de juiste tempozetten met zijn loper waartegen het zwarte paard geen verweer meer had. Zwart gaf op. 0,5-2,5.

Peter stond op het tweede bord een stuk voor , maar zwart had twee sterke pionnen voor het stuk en dreigde een derde te winnen. Wit vertrouwde het niet en stelde remise voor. 
1-3 was de eindstand. 

We eindigen met 3 matchpunten voor de tweede . 
Met deze wil ik iedereen die heeft meegespeeld met onze ploeg in 5A feliciteren!! 👍.Proficiat we spelen volgens seizoen terug in vierde nationale! 😃

Johan Dezutter
Interclubverantwoordelijke.