Verantwoordelijke Voor Nationale Interclub: Johan Dezutter

Nationale Interclub 2017 - 2018

Zondag 23/09/2017

Ronde 1

Knokke 1  Landegem 2  
1                 3 

Om 08u een telefoontje krijgen met het nieuws dat er een topspeler niet kon  spelen is niet plezant, iedereen was blijkbaar niet beschikbaar .
Onze voorzitter kwam ons uit de brand helpen en hoe, tegen een 200 elo sterkere tegenstrever op bord 2 met zwart speelde onze El presidente remise , dikke proficiat!!!
Ikzelf op bord 1 met wit liet mijn voordeel verwateren en na een mooi toreneindspel werd de stelling ook remise.    
Spijtig genoeg was de overmacht voor Hugo op bord 3 met wit te groot, na een scherp gevecht moest hij de handdoek in de ring gooien. 
Ons vierde bord met JP  aan de zwarte kant stond veelbelovend maar een zet verwisseling deed hem de das om. 1-3 voor Landegem😕
Maar we gaan door , opgeven kennen we niet! 
De volgende ronde is op1 oktober in Bredene.                
  Dezutter Johan
Interclubverantwoordelijke.

 

R2   1oktober 2017

Bredene1    Knokke 1

  2,5                1,5

Alhoewel dat Bredene verzwakt was opgesteld kregen we terug een pak slaag!  Piet won op bord 2 met wit een pion maar kon het toreneindspel niet tot winst brengen. 0,5- 0,5.....
Ondertussen won Philippe op bord 3 met zwart een mooie aanvalspartij  ,proficiat !
Onze JP liet zich terug vangen in een zetomwisseling tegen een jonge speler en moest uiteindelijk opgeven.😰..
....Ja en mijn partij , op bord 1 met zwart, na een openingsfoutje stond ik een lange tijd onder zware druk, moest een pion offeren om tegenspel te krijgen in een toreneindspel en dat lukte mij goed totdat wit een subliem plan vond en mijn verdediging overrompelde! Ik gaf op.
We verliezen met 2,5-1,5.
Volgende afspraak op 22 oktober in Brugge.

Dezutter Johan
Interclubverantwoordelijke

R3  22 oktober 2017

KBSK 4     Knokke 1 
3,5               0,5

We zijn allemaal met volle energie gestart maar de overmacht was te groot!

Op bord 1 kwam ik uit met zwart en kreeg al onmiddellijk mijn eigen systeem tegen. Het werd een mooie partij maar teveel zwakke pionnen werd mijn ondergang.
0-1 voor KBSK.

Piet speelde op bord 2 met wit ,ook tegen een +2000 elo,; weerde zich sterk maar boete een pion in die hem in het pionneneindspel de partij koste.
0-2 voor Brugge.

Onze John, bemande de zwarte stukken op bord 3 , speelde een sterke opening maar moest ook bezwijken tegen de sterkte van zijn  tegenstrever.
0-3

Op bord 4 redde Hugo nog onze eer door remise te spelen ! Er zat zelfs meer in....

0,5-3,5  Een normale uitslag tegen zo een overmacht.

Volgende ronde op 19 nov. In Knokke. Dan verwelkomen we Izegem.
Dezutter , Johan
Interclubverantwoordelijke.

Ronde 4 zondag 19 november 2017

Knokke 1  Izegem 1 
0,5              3,5

Terug een heel sterke ploeg uit Izegem met op de twee eerste borden +2100 elo,s.

Onze Hugo met zwart  op bord 4 deed zijn best maar de tegenstand was te groot. Het werd al gauw 0-1

Piet op bord twee met zwart, zondigde zich aan een openingsfoutje en stond de verdere partij onder hoge druk. Vocht nog terug maar moest toen ook de handdoek in de ring smijten.0-2

Op bord 3 stond Philippe met wit zeerbelovend maar zag het te rooskleurig offerde een stuk en verloor de partij.  0-3 voor Izegem.

Op bord 1 kon ik de stelling consolideren en stelde remise voor die geweigerd werd. Zwart nam risico's om te winnen en kwam verloren te staan. Ik kon de partij niet afwerken door de wirwar van varianten en het werd dan toch nog remise. 0,5-3,5

De volgende ronde in Oostende op 3december tegen KOSK 3. Bedankt voor de inspanning teamleden!

Dezutter Johan
Interclubverantwoordelijke.

R5 3 december 2017

KOSK 3       Knokke 1 
3                   1

Terug gemotiveerd met gans de ploeg en terug het onderspit moeten delven !😣

Op bord 1 speelde ikzelf met zwart een rustige partij en kwam al vlug in een betere stelling met +pion. Ik onderschatte het witte tegenspel en moest de partij remise geven.

Piet had blijkbaar dan toch geen goede dag, hij blunderde met wit op bord 2, in het vroege middenspel een stuk voor twee pionnen weg. Hij haalde nog alles uit de kast in een lange partij maar zwart vond toch nog een winstweg. 1,5-0,5 voor Oostende.😕

Op bord 4 had JP het zwaar te verduren tegen een talentvolle jeugdspeler. De partij ging gelijkmatig op maar een paar onnauwkeurigheden brachten zwart al gauw de overhand, JP met wit moest dan na een hevig gevecht ook opgeven...

Philippe op bord 3 met zwart, stond na het middenspel een kwaliteit achter maar vocht terug en verkreeg een paard en 2pionnen in een mooie stelling. Echter niet voldoende voor de winst. De partij werd ook remise. 😕...

Nog altijd 0 matchpunten! Maar we gaan door!😆

Volgende match op 4 februari  na de winterstop.

Dezutter Johan
Interclubverantwoordelijke

 

R6 4 februari 2018  

 
Knokke 1     Pion 68 1
   2                     2

Onze  tegenstrevers  moesten zich zeker sterk  opstellen om niet te degraderen en kwamen met een sterke ploeg opzetten.   Op bord 1 , stond ik al van in de opening onder druk en moest alles uit de kast halen om de stelling in evenwicht te brengen. De zwarte aanval werd afgeslagen en de partij werd remise.

Piet speelde met zwart een mooie partij tegen een toch sterkere tegenstrever en kon na een hard gevecht de stelling op remise houden. 

Onze hoop werd nu gevestigd op bord 3 en 4 .Philippe op bord 3 met wit  stond veelbelovend maar zijn tegenstrever bood hardnekkig tegenstand zodat ook remise de uitslag werd. 

Op bord 4 speelde JPierre, met zwart, een mooie partij met betere vooruitzichten in het eindspel. Wit gaf zich niet gewonnen en vocht terug. Ook hier remise.  

Geen slecht resultaat tegen een sterkere ploeg maar spijtig genoeg maar 1 matchpunt. 😕.

Toch bedankt voor jullie inzet!! We gaan door tot het bittere einde!✊

Dezutter Johan
Interclubverantwoordelijke.