Berichten

Item Beschrijving Door
16/12/2019 10:45:30 - Algemene Vergadering Beste clubleden,

Jullie worden vriendelijk uitgenodigd op de Algemene Vergadering op zondag 5 januari 2020 om 10u in ons lokaal in CC Scharpoord.

Agenda:
1. Welkomstwoordje met nieuwjaarsdrink
2. Eindrangschikking in gespeelde tornooien met prijsuitreiking  
   - Permanente Wisselbeker 2019: 1e 30, 2e 20, 3e 10
   - Oostkusttornooi
3. Lopende tornooien: huidige stand
4. Planning voor 2020
5. Goedkeuring aangepaste statuten
6. Aanstelling van twee leden voor het nazicht van de boekhouding
7. Varia
    Al jullie vragen en verzuchtingen mogen aan bod komen.

Wij hopen dat jullie zeer talrijk zullen aanwezig zijn.

Het Bestuur
Theo Hendrix  Bestuur
11/12/2019 22:08:17 - R5   1december 2019

KOSK 4      Knokke 1
KOSK 4      Knokke 1
  2                    2
Een gelijkwaardige tegenstrever was Oostende zeker, Peter en ikzelf konden er spijtig genoeg niet bij zijn , maar onze ploeg heeft zich goed geweerd !!

Philippe speelde op bord 1 met zwart , kwam in een gelijkstaand middenspel terecht , wit kon het tij niet keren en moest in de remise berusten.

Piet speelde met zijn wit leger ,op bord 2,in een wat onwennige opening , en koos  het verkeerde plan met alle gevolgen van dien. Zwart kreeg een aanval die niet meer te stoppen was. Wit gaf op.

Op bord 3 kwam JP met zwart in een hopeloos vier toreneindspel met twee minuspionnen! ....Maar hij haalde alles uit de kast en kon nog de remise binnenhalen. Proficiat!!

Onze Amer deed op bord 4 echt zijn best in zijn gekende taktische stijl en won  zijn partij op spectaculaire wijze!!

We spelen 2-2  en halen toch 1 matchpunt binnen.

Volgende ronde op 19 januari , nu eventjes winterstop.
interclubverantwoordelijke  Johan Dezutter
22/11/2019 14:04:18 - R4  17 november Knokke 1     Bredene 1 Allee daar stonden we weer als underdog tegen een toch sterkere ploeg. Maar met 0 matchpunten waren we toch wel gemotiveerd.
Niet echt mijn favoriete opening op bord 1 met wit, wat aan de saaie kant, misschien wat te veilig.
Na wat geen en weer getouwtrek en een paar afruilen was er niets meer aan de hand. De partij werd remise .

Peter op bord twee moest met zwart alert blijven maar speelde toch aktief. Na een minder goede zet van wit kon hij gemakkelijk zijn stelling consolideren, stelde remise voor die aanvaard werd.

1-1

Philippe kon op het derde bord met wit zijn stellingsvoordeel niet beouden en moest zich ook neerleggen met een remise, spijtig.

Op het vierde bord kreeg Piet met zwart de Birdopening tegen . Na een zwaar strategisch gevecht kon hij de witte aanval neutraliseren.
Er kwam een blokkadestelling op het bord die voor beide partijen moeilijk te winnen was zonder risico's te nemen.
Piet aanvaarde wijselijk het remiseaanbod en stelde ons eerste matchpunt veilig.

2-2.....Proficiat gasten tegen een sterkere ploeg!

Volgende rond op 1december in Oostende.
interclubverantwoordelijke  Johan Dezutter
26/10/2019 8:22:21 - R3 KGSRL 8    Knokke 1   2.5   /  1,5 KGSRL 8    Knokke 1

Dat het niet gemakkelijk zou gaan hadden we wel vermoed. Een gemotiveerde jeugdploeg stond ons op te wachten. Dante op bord 4 met wit had als eerste gedaan, in een  stelling  met tegengestelde rokades  stond hij zijn mannetje  en won in stijl. Proficiat!!

Ondertussen was het jong geweld op bord 3 Amer te sterk af. Hij kwam met zwart in een hopeloos verloren eindspel  terecht  en gaf op.

Ikzelf op bord 1 met zwart kwam goed uit de opening met pionwinst maar speelde mijn madam na een kleine combinatie naar het verkeerde veld waarna  wit de stelling overnam,  het eindspel met minuspion  was verloren voor mij.

Piet speelde met zijn witte stukken op bord 2 een mooie partij met enig voordeel in het middenspel, maar door stevig weerwerk  van zwart zat er niet meer dan remise in, toch mooi gespeeld.

We verliezen terug maar strijden verder!!

Volgende ronde thuis op 17 november tegen Bredene 1.
interclubverantwoordelijke  Johan Dezutter
16/10/2019 10:58:23 - R2  13 oktober 2019 Landegem 3   Knokke 1
   4                           0

Wat een afstraffing!! Had gehoopt op een 2-2, niet dus.

Philippe moest op bord 1 met zwart opbotsen tegen een 100 tal in elo sterkere tegenstrever. Hij hield nog het langste stand maar een verzwakking in zijn pionnenstelling deed hem in het eindspel de das om  spijtig.

Ondertussen verloor Dante op bord 4 met wit redelijk vlug, zijn tegenstrever was een maatje te groot! Toch moedig gespeeld Dante.

Op bord 3 speelde onze nieuwkomer ,Amer ,taktisch maar ietwat te vlug. Zijn zwarte leger werd onder de voet gelopen en het eindspel was hopeloos. Hij gaf op.

JP wist met wit op bord 2 nog een goede opening op het bord te zetten en het zag er belovend uit, maar hij schatte de opstelling eventjes  verkeerd in  en al gauw kregen de vijandelijke pionnen vrij spel met opgave tot gevolg.

De volgende keer een tandje bij gasten!!
interclubverantwoordelijke  Johan Dezutter
29/09/2019 7:52:08 - Knokke  1  -  Deinze 1   R1 De start van onze interclub in vierde afdeling was in mineur .

Op bord 1 voerde  ik het witte leger aan, mijn tegenstrever speelde een solide aktieve opstelling waar ik niet doorheen kwam. De partij werd na 41 zetten remise overeengekomen.

Ondertussen nam onze Marc op bord 4 met zijn zwarte leger teveel risico , zijn Koning geraakte niet in veiligheid en  na een schijnoffer van wit ging het licht uit. Zwart gaf op.

Piet ,op bord 3 met wit , weigerde verschillende malen  een remisevoorstel en nam het initiatief,  maar het zwarte tegenspel was te sterk. Uiteindelijk werd de partij ook remise ....Moedig gespeeld Piet!

Alle hoop werd nu  op Philippe gericht om de 2-2 te halen . Hij speelde met zwart op bord 2 en zijn opstelling zag er veelbelovend uit. Maar ook hier liet wit zich niet doen en verweerde zich kranig met remise als resultaat.

We verliezen nipt met 1,5-2,5 ??

Maar we zullen doorgaan!!  
Volgende ronde in Landegem
------------------------------------------------------------
interclubverantwoordelijke  Johan Dezutter
28/04/2019 - Ronde 11 Bredene 2 - Knokke (1-3) We hadden de titel al binnen maar kwamen toch met volle goesting schaken in Bredene?

Mijn partij met zwart op bord 1  ging nogal vlotjes, ietjes te vlotjes , nam teveel risico's en moest een pion prijsgeven ??...Mijn stukken stonden wel actiever, ik stelde remise voor die mijn  tegenstrever aanvaarde.

Ondertussen stond Philippe , op bord 3 met zwart ,twee gezonde pionnen voor en handelde de stelling in zijn voordeel op taktische wijze af . 0,5-1,5 in ons voordeel.

Op bord 4 zat onze Piet aan de witte stukken, hij stond twee pionnen voor maar door een verkeerde ruil kon zwart alles blokkeren. Wit vond de juiste tempozetten met zijn loper waartegen het zwarte paard geen verweer meer had. Zwart gaf op. 0,5-2,5.

Peter stond op het tweede bord een stuk voor , maar zwart had twee sterke pionnen voor het stuk en dreigde een derde te winnen. Wit vertrouwde het niet en stelde remise voor.
1-3 was de eindstand.

We eindigen met 3 matchpunten voor de tweede.
Met deze wil ik iedereen die heeft meegespeeld met onze ploeg in 5A feliciteren!! ??.Proficiat we spelen volgens seizoen terug in vierde nationale! ??
--------------------------------------------------------------
interclubverantwoordelijke  Johan Dezutter
31/03/2019 - Ronde 10 Knokke - KISK 3 ((2,5-1,5) Het moment van de waarheid was aangebroken en het was alles of niets , bij verlies zouden we de kampioenstitel wellicht niet meer halen, een gelijk spel zou nog net gaan, maar het werd een zegeronde voor onze ploeg. Ieper had ook ambitie om te promoveren , het zou dus een finalmatch worden .

Met wit op bord 1 stond ik tegenover een 27 jarige gemotiveerde speler. De partij ging deze keer in de Engelse opening gelijkmatig op.
Zwart liet geen steek vallen en pareerde alle dreigingen.Een toreneindspel met licht voordeel voor mij kwam op het bord maar er was geen doorkomen aan!
Zwart stelde remise voor die ik wijselijk aanvaarde , ons tweede en derde bord stond aan de winnende hand dus remise . 0,5-0,5?

Phippe op bord 2 , met zwart, liet zich terug van zijn beste kant zien. Wit koos voor tegengestelde rokade  en er brande een hevige strijd los die onze takticus een stuk opleverde waarna witte koning zijn hoofd neerliet.?? 1,5-0,5 in ons voordeel.

Met nog een half puntje zouden we veilig staan maar Piet voerde de witte stukken met uitterste nauwkeurigheid aan en bestookte de verzwakte zwarte pionnenstelling met winst van drie pionnen. Zijn tegenstrever vocht nog een tijd lang door maar tevergeefs. 2,5-1,5 in ons voordeel!!?.
Jean- Pierre speelde op het vierde bord met de zwarte stukken een gelijkopgaande opening maar misrekende zich in het pionneneindspel ??...Hij haalde nog alles uit de kast om de stelling remise te krijgen maar wit handelde alles technisch perfect af . Spijtig JP maar we winnen  met 2,5-1,5 onze twee matchpunten en kunnen niet meer ingehaald worden!!!
--------------------------------------------------------------

Bedankt voor de talrijke supporters tijdens onze match!??

Laatste ronde na Paasvakantie op 28 april tegen Bredene in Bredene.
interclubverantwoordelijke  Johan Dezutter
17/03/2019 - Ronde 9 KGSRL 9 - Knokke (0-4) Na talrijke omleidingen kwamen we rond 14 u aan op onze Gentse bestemming.
JP kwam een 10 tal minuutjes te laat maar behaalde snel met wit op bord 4 de overwinning.

Onze Philippe speelde op bord 2 met zwart een bijna blitzpartij, zijn tegenstrever liet zich meeslepen in het vlugge spel en blunderde een vol stuk weg! Proficiat Philippe maar de volgende keer wat trager spelen he!??
0-2 voor Knokke.

Op bord 3 voerde Piet met wit zijn leger al gauw naar de winst door  kwaliteitswinst. 0-3

Mijn tegenstrever verloor in de opening op bord 1 met wit zijn d4 pion maar speelde nog een sterke partij totdat mat ondekbaar werd. We winnen met 0-4

De volgende ronde in Scharpoord op 31 maart tegen Ieper 3.
--------------------------------------------------------------
interclubverantwoordelijke  Johan Dezutter
24/02/2019 - Knokke Bye Ronde 8
--------------------------------------------------------------
interclubverantwoordelijke  Johan Dezutter
10/02/2019 - KBSK 7 - Knokke (1-3) Een gemotiveerde jeugdploeg stond ons op te wachten! Na een uurtje kon ons vierde bord, Salazar Dante met wit , het jonge geweld niet meer aan en verloor zijn kwaliteit en de partij.
1-0 voor Brugge.

Op bord 3 speelde onze tornooileider,John Hoorne, voor de gelegenheid nog eens mee . De partij ging aanvankelijk gelijk op maar al snel werden de witte pionnen in het toreneindspel zo zwak dat John met zijn zwart leger gemakkelijk een winststelling bereikte.wit gaf  op. 1-1.

Op bord 2 stond Philippe met wit in de opening ietjes minder.
Zwart overschatte zijn stelling en speelde te agressief waardoor wit een niet te stuiten koningsaanval begon 1-2!

Met een half puntje hadden we dus genoeg voor de winst. Mijn parij met zwart op bord 1 stond zeer gunstig.
Ik stelde remise voor in het belang van de ploeg maar wit speelde gewoon voort. Toen maakte ik na een 90 minuten korte metten van de witte stelling.
We winnen met 1-3!! En blijven stevig in het zadel op de eerste plaats.

Dikke proficiat gasten!!

Volgende ronde zijn we Bye .We spelen de negende ronde op 17maart in Gent.
--------------------------------------------------------------
interclubverantwoordelijke  Johan Dezutter
3/02/2019 - Knokke - KOSK 5 (3,5-0,5) Nog altijd op de eerste plaats maar een gemotiveerde Oostendse ploeg zou het ons niet gemakkelijk maken!

Dat onder vond ik op bord 1 met wit, zwart zette een solide verdediging op en had het loperpaar, als compensatie had ik wat druk op de c-lijn maar blijkbaar niet voldoende, na 17 zetten werd remise overeengekomen.

Philippe speelde met zwart , op bord 2,een mooie aanvalspartij, stond al van in de opening aktief en maakte het ook af! Proficiat!

Ondertussen stond Piet met zijn witte leger, op bord 3,een kwaliteit voor. De zwarte pionnen waren te zwak en vielen ....2,5- 0,5 voor Knokke.

Marc verraste iedereen, op bord 4  door in een min of meer gelijke stelling twee pionnen te winnen en door te sturen tot de winst!! Dikke proficiat .....We winnen met 3,5-0,5.....

Volgende ronde op 10 februari in Brugge tegen KBSK 7
--------------------------------------------------------------
interclubverantwoordelijke  Johan Dezutter